Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Etihad komt naar Nederland


TravMagazine.nl by Klaas-Jan van Woerkom 9 Jan.13

Schiphol haalt na Emirates een tweede prominente luchtvaartmaatschappij uit de golfregio binnen, nu ook Etihad Airways een directe vlucht naar het Midden-Oosten wil starten.

Etihad vliegt reeds vanaf Brussel en DŁsseldorf naar Abu Dhabi. De luchtvaartmaatschappij uit het oliestaatje kondigde onlangs een verregaande samenwerking aan met Air France-KLM. Het plan is om een lijndienst te starten naast de bestaande lijndienst die KLM onderhoudt, zo bevestigen bronnen rond de luchtvaartmaatschappij.

Knooppunt
KLM en Etihad zorgen samen voor de passagiersaanvoer naar Abu Dhabi, waar reizigers kunnen overstappen op vluchten naar bestemmingen die KLM en Air France zelf niet rechtstreeks aanbieden. De focus ligt daarbij op AziŽ en OceaniŽ. Een zelfde constructie heeft Etihad op dit moment al met airberlin, waar het een groot belang in heeft.

Intussen wordt druk gewerkt aan het opzetten van een kantoor in Nederland. De werving daarvoor is in volle gang. De vluchtfrequentie en het ingezette vliegtuigtype worden later bekend.


© 2013 TravMedia Company Hilversum. Alle rechten voorbehouden

bron/source: www.travmagazine.nl