Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Atilay Uslu Reismanager van het Jaar


TravMagazine.nl by Klaas-Jan van Woerkom 8 Jan.13

Corendon-topman Atilay Uslu is uitgeroepen tot Reismanager van het Jaar. Hij werd met de titel onderscheiden tijdens de Verenuitreiking van TravMagazine op de Vakantiebeurs Vakdag.

De jury, met daarin Frans van Steenis (CEO Kamer van Koophandel Nederland), Frank Oostdam (directeur en voorzitter ANVR), Diederike Alferink (directeur VakantieXperts en titelhouder), Toon Sweens (commercieel directeur Europeesche Verzekeringen) en Jan Lokhoff (hoofdredacteur TravMagazine) waren vol lof over Uslu.

‘Atilay Uslu is een pure ondernemer, die met veel creativiteit en durf en succes op succes stapelt. Hij ontdekte in de negentiger jaren Teletext pagina 544 van de NOS als nieuw verkoopkanaal, internet speelde toen nauwelijks nog een rol. Samen met de tekstpagina's van RTL en SBS leverde dat toen miljoenen aan omzet op. Zijn bedrijf groeide als kool en ontmoette maar één probleem: stoelen. De concurrentie lag dwars. Deze challenge was aanleiding om in 2005 zelf een airline op te richten. Met veel lef werden nieuwe bestemmingen aangeboord. De groei kende geen grenzen. Passend is dan ook zijn mission statement: marktleider worden op elke bestemming. 60 tot 70% verkoopt hij direct, de rest via het reisbureaukanaal. Tegen agenten zegt hij: Ik ben jullie directseller, met mij kan je tegen Sunweb en Arke concurreren', sprak Martine de Knoop (uitgever TravMagazine), die de prijs samen met Boy Lokhoff, directeur New Business, de uitslag van de verkiezing bekendmaakte.


© 2013 TravMedia Company Hilversum. Alle rechten voorbehouden


bron/source: www.travmagazine.nl