Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Nieuwkomer Maastricht Airlines start ticketverkoop - Maastricht Airlines vanaf nieuw zomerseizoen van start


Luchtvaartnieuws.nl 15 Jan.13 - 20 Dec.12

MAASTRICHT AIRPORT - Maastricht Airlines is dinsdag van start gegaan met de verkoop van tickets. De nieuwe luchtvaartmaatschappij begint eind maart met lijndienstvluchten vanaf Maastricht Aachen Airport naar in eerste instantie drie bestemmingen: Amsterdam, Berlijn en München. Een binnenlands retourtje Maastricht-Amsterdam is verkrijgbaar vanaf 79 euro.

Retourtarieven voor de routes naar Berlijn en München zijn 149 euro, zo blijkt uit de boekingsmachine op de website van Maastricht Airlines.

De eerste reguliere vlucht van de maatschappij waarvoor tickets te boeken zijn vindt plaats op maandag 25 maart om 14.40 uur van Maastricht naar Amsterdam, met als vluchtnummer W26105. Het betekent de hervatting van de binnenlandse lijndienst die KLM Cityhopper in 2008 staakte. De lijndiensten naar de Duitse steden Berlijn en München starten een dag later.

Naar Amsterdam gaat Maastricht Airlines 22 retourvluchten per week uitvoeren, waarvan op werkdagen vier per dag en in het weekend een dagelijkse vlucht. Naar München zal elf keer per week worden gevlogen, terwijl naar Berlijn Schönefeld zes wekelijkse vluchten in de planning staan.

Maastricht Airlines, dat is opgericht door Hamid Kerboua, gaat van start met een vloot van twee Fokker 50’s met vijftig zitplaatsen. De maatschappij ontvangt subsidie van de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.

Van onze redactie


20 Dec.12

Maastricht Airlines vanaf nieuw zomerseizoen van start

MAASTRICHT - De nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines gaat op 25 maart van start met lijndienstvluchten. Vanaf thuisbasis Maastricht Aachen Airport voert de maatschappij vanaf dan met twee Fokker 50's rechtstreekse vluchten uit naar Amsterdam, München en Berlijn. Dat is donderdag bekendgemaakt in het stadhuis van Maastricht.

De Provincie Limburg draagt ruim 235.000 euro bij aan het realiseren van de vliegverbindingen vanaf MAA. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens is de komst van de maatschappij belangrijk voor de Limburgse economie. Er worden 66 nieuwe banen gerealiseerd; op termijn kunnen daar volgens Maastricht Airlines nog eens 200 tot 250 banen bijkomen.

Met de subsidie van de provincie worden onder meer de opleidingen betaald voor vliegers en cabinepersoneel. Het project duurt minstens drie jaar. Daarnaast geeft de gemeente Maastricht een subsidie van een ton. Voorwaarden voor de financiële steun zijn dat het bedrijf honderd arbeidsplaatsen schept voor mensen uit de regio Maastricht en dat de naam ‘Maastricht Airlines’ wordt gevoerd.

Volgens oprichter Hamid Kerboua richt Maastricht Airlines zich zowel op zakelijke reizigers als toeristen. Reizigers zal de mogelijkheid worden geboden om op andere luchthavens over te stappen. "Met ruim dertig vliegmaatschappijen kan straks namelijk een directe overstap gerealiseerd worden”, zegt Kerboua. "Het voornaamste doel van onze luchtvaartmaatschappij is het beter bereikbaar maken van de provincie Limburg."

Op de route Maastricht-Amsterdam zal per werkdag vier keer worden gevlogen. In het weekend gaat het om één dagelijkse vlucht. Deze binnenlandse route werd tot 2008 onderhouden door KLM Cityhopper. De verbinding met München wordt op doordeweekse dagen twee keer per dag en op zondag één keer onderhouden. Voor Berlijn geldt dat er van maandag tot en met vrijdag en op zondag één keer per dag gevlogen wordt.

"Voor één voordelige totaalprijs, zonder toe- of opslagen, leggen wij onze passagiers volledig in de watten", zegt Kerboua. De bagage, korte inchecktijd (15-30 minuten) en hapjes en drankjes aan boord zijn bij de prijs inbegrepen. Een retourticket zal bij Maastricht Airlines verkrijgbaar zijn vanaf 79 euro. De ticketverkoop start op 15 januari.

De start van Maastricht Airlines betekent opnieuw goed nieuws voor de Limburgse luchthaven, nadat vorige week Ryanair er een kleine operationele basis opende. Directeur Sander Heijmans van Maastricht Aachen Airport is opgetogen over de start van Maastricht Airlines. “Het starten van de drie nieuwe verbindingen betekent in eerste instantie een toename in het aantal bestemmingen en passagiers voor onze luchthaven. Met 39 vertrekkende vluchten per week zal Maastricht Airlines in één klap onze één na grootste klant op passagiersgebied zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de groei die we volgend jaar verwachten.”

Naast Amsterdam, München en Berlijn wil de maatschappij in 2014 ook naar Londen, Parijs en Kopenhagen gaan vliegen. De vloot zal dan tevens worden uitgebreid met extra Fokker 50's. Eind 2014 moet de vloot uit zes van deze turboproptoestellen met vijftig stoelen bestaan, zo meldt Maastricht Airlines.

Van onze redactie


bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl