Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Meer winst en hogere omzet voor Schiphol Group


Zakenreisnieuwsnl 15 Feb.13

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol heeft een goed jaar achter de rug. Schiphol Group heeft in 2012 de nettowinst met 2,2 procent zien stijgen tot 199 miljoen euro. De netto-omzet steeg met 5,8 procent naar 1,4 miljard euro. Dat heeft de luchthavenonderneming vrijdag bekendgemaakt. Schiphol-topman Jos Nijhuis is tevreden over het resultaat.

"Van dat resultaat gaat ongeveer de helft naar onze aandeelhouders en de andere helft stelt ons in staat om te investeren in onze Mainport", zei Nijhuis in toelichting op de cijfers.

De investeringen zijn volgens Nijhuis nodig om capaciteit en kwaliteit van de ‘Mainport’ op peil te houden. “Dit jaar beginnen we met de eerste fase van ons Masterplan: de overschakeling naar centrale security op de gehele luchthaven." In het kader hiervan zal op de E-, F- en G-pier een extra verdieping worden gebouwd.

Eerder maakte Schiphol al bekend dat het in 2012 een recordaantal van 51 miljoen passagiers heeft verwerkt. Het aantal vliegbewegingen steeg met 0,8 procent naar 423.407. Vracht laat een daling zien van 2,6 procent tot 1.483.448 ton. Het aantal bestemmingen is met 4 toegenomen naar 317.

De bestedingen in de winkels achter de paspoortcontrole zijn gestegen met 7,3 procent naar 16,69 euro per vertrekkende passagier. De werkgelegenheid op de luchthaven Schiphol is gegroeid naar ruim 64.000 banen. Het aantal bedrijven dat is gevestigd op de luchthaven bleef stabiel op vijfhonderd.

Van onze redactie

bron/source: www.zakenreisnieuws.nl