Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Schiphol scoort goed op punctualiteitslijst CNN


Luchtvaartnieuws.nl 18 Feb.13

ATLANTA - Schiphol scoort goed wat betreft punctualiteit onder grootste luchthavens ter wereld. Dat meldt CNN. De Amerikaanse nieuwszender vergeleek op basis van gegevens van Flightstats de 'on-time performance' van vertrekkende vluchten op de twintig grootste luchthavens ter wereld qua passagiersaantal. Amsterdam Airport Schiphol eindigde in 2012 met een punctualiteitsscore van 82,2 procent op de derde plaats.

Alleen Tokio Haneda (94,3procent) en Atlanta (83,5 procent) scoorden beter dan Schiphol. Daarmee is Amsterdam qua punctualiteit de beste Europese luchthaven. Frankfurt Airport staat met 80,6 procent op de vijfde plaats, Londen Heathrow met 75,7 procent op de elfde plaats en Madrid met 74,9 procent op de twaalfde plaats. Parijs Charles de Gaulle werd veertiende met een punctualiteit van 68,3 procent.

Luchthavens die qua punctualiteit ronduit slecht presteren liggen in AziŽ, en dan met name China. Achteraan in de rij staan achtereenvolgens Shanghai (38,6 procent), Jakarta (27,9 procent), Guangzhou (27,4 procent) en Beijing (26,7 procent).

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl