Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Spinetta prijst Peter Hartman om 'verdiensten' voor Air France-KLM


Luchtvaartnieuws.nl by Lolke van der Heide 22 Feb.13

PARIJS - Topman Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM heeft vrijdag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van zijn bedrijf scheidend bestuursvoorzitter Peter Hartman van KLM uitvoerig geprezen. Hartman draagt op 1 juli de leiding van KLM over aan Camiel Eurlings. Het besluit over die opvolging werd woensdag "door KLM zelfstandig genomen", zei Spinetta.

Eurlings - Spinetta noemde hem eerst Eurling - is pas sinds twee jaar in dienst bij KLM als directeur van de vrachtdivisie. De topman van KLM kwam in het verleden altijd naar voren na een lange staat van dienst binnen het bedrijf. Bij Air France daarentegen hebben de topmanagers meestal een achtergrond in de politieke en ambtelijke sfeer. Dit geldt zowel voor Spinetta als de huidige bestuursvoorzitter van Air France, Alexandre de Juniac.

Spinetta roemde Hartman "na zoveel jaren van trouwe dienst" bij KLM en vanaf 2004 bij Air France-KLM. "Hartman was president-directeur van KLM sinds 2007 en heeft het bedrijf kundig geleid in zeer moeilijke economische omstandigheden."

Spinetta maakt verder duidelijk dat het boekverlies van Air France-KLM in 2012 vooral op het conto van Air France komt. "Bij KLM is sprake van een verbetering van de cijfers, bij Air France nog niet." Spinetta gaf geen details.

Door Lolke van der Heide

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl