Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Ondernemers zien doorstart Luchthaven Twente wel zitten


Luchtvaartnieuws.nl 22 Feb.13

ENSCHEDE - Ondernemers in Twente zien een doorstart van de burgerluchthaven in hun regio wel zitten. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) onder bedrijven. VVEAT hield de enquête naar aanleiding van de intentieverklaring tussen Area Development Twente en Reggeborgh over de exploitatie van luchthaven Twente.

In Twente gevestigde ondernemingen als TPRC, Koninklijke Grolsch, Oad, Marbell en Zuivelhoeve reageerden volgens de vereniging ‘bijzonder positief’. Zij hechten vooral waarde aan de economische vooruitgang en de werkgelegenheid die de komst van de luchthaven met zich mee zou brengen.

Profijt
Volgens Henk Lichtenberg van de ontwikkelingsmaatschappij Oost NV hebben de bedrijven profijt bij de doorstart van de luchthaven. Bedrijven moeten er samen met de overheid voor zorgen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, vindt hij.

Ook Joop ter Haar, president-commissaris van reisonderneming OAD, is positief: “De luchthaven heeft de potentie een geweldige stimulans te zijn voor de werkgelegenheid in Twente. De insteek voor eenieder moet zijn: Maak de luchthaven Twente zo spoedig mogelijk weer operationeel!”

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl