Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Realisatie vliegveld Twente stap dichterbij


Luchtvaartnieuws.nl 28 Mar.13

ENSCHEDE - De vestiging van een burgerluchthaven op het voormalige militaire vliegveld Twente bij Enschede is een stap dichterbij. De Reggeborgh Groep van de Twentse ondernemer Dik Wessels presenteerde donderdag het Belgische Aviapartner als exploitant van de luchthaven.

Daarmee voldoet investeerder Wessels aan een belangrijke voorwaarde van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel, die samen de luchthaven ontwikkelen. Die eisten een ervaren bedrijf voor de exploitatie van het vliegveld. Aviapartner heeft een lange historie in de luchtvaartindustrie en is actief op 30 luchthavens in Europa.

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede reageerde opgetogen. De overeenkomst onderstreept volgens hem het vertrouwen van het bedrijfsleven in de potentie van Luchthaven Twente. De aanbesteding voor de luchthaven leek in december mislukt te zijn toen geen van de drie kandidaten voor de exploitatie uiteindelijk een bod wilde doen.

In januari maakten Twentse ondernemers onder aanvoering van de Reggeborgh Groep bekend toch mogelijkheden te zien voor een Twents vliegveld. Ze vinden een volwaardig vliegveld van groot belang voor de economie van Twente.

Volgens de plannen vertrekt het eerste vliegtuig eind 2014 vanaf Luchthaven Twente.

22 Feb.13

Ondernemers zien doorstart Luchthaven Twente wel zitten

ENSCHEDE - Ondernemers in Twente zien een doorstart van de burgerluchthaven in hun regio wel zitten. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) onder bedrijven. VVEAT hield de enquête naar aanleiding van de intentieverklaring tussen Area Development Twente en Reggeborgh over de exploitatie van luchthaven Twente.

In Twente gevestigde ondernemingen als TPRC, Koninklijke Grolsch, Oad, Marbell en Zuivelhoeve reageerden volgens de vereniging ‘bijzonder positief’. Zij hechten vooral waarde aan de economische vooruitgang en de werkgelegenheid die de komst van de luchthaven met zich mee zou brengen.

Profijt
Volgens Henk Lichtenberg van de ontwikkelingsmaatschappij Oost NV hebben de bedrijven profijt bij de doorstart van de luchthaven. Bedrijven moeten er samen met de overheid voor zorgen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, vindt hij.

Ook Joop ter Haar, president-commissaris van reisonderneming OAD, is positief: “De luchthaven heeft de potentie een geweldige stimulans te zijn voor de werkgelegenheid in Twente. De insteek voor eenieder moet zijn: Maak de luchthaven Twente zo spoedig mogelijk weer operationeel!”

Van onze redactiebron/source: www.luchtvaartnieuws.nl