Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

'Nieuwe luchthaven bij Londen moet Thatcher Airport worden'


Luchtvaartnieuws.nl 11 Apr.13

LONDEN - Burgemeester Boris Johnson van Londen heeft er donderdag voor gepleit om een eventuele nieuwe luchthaven bij Londen te vernoemen naar de eerder deze week overleden Conservatieve politica en voormalig premier Margaret Thatcher. Johnson steunt de Britse luchtvaart al langere tijd in het streven naar een geheel nieuwe luchthaven, met vier banen.

De grootste luchthaven bij Londen, Heathrow, zit al jaren aan zijn maximumcapaciteit, terwijl naburige airports zoals Gatwick dit niet kunnen overnemen. Achtereenvolgende Britse premiers op 10 Downing Street hebben het besluit voor nieuwbouw tot nu toe niet durven nemen.

Johnson is evenals Thatcher lid van de Conservatieve Partij van de huidige premier David Cameron, maar hij is ook diens rivaal in de partij. Binnen enkele jaren zou de flamboyante Johnson de stap naar het hoogste regeringsambt kunnen zetten, denken waarnemers.

En als hij premier wordt, zo heeft Johnson gezegd, komt die nieuwe grote luchthaven bij Londen er. Hij weet de naam ook al. “Mega-luchthavens ontstaan overal in Europa. Britse handel gaat zo verloren en het is een bedreiging voor onze economie. Daarom hebben we dringend een nieuwe hub nodig met vier runways. En ik kan geen naam bedenken die onze Europese concurrenten meer angst zal inboezemen dan Margaret Thatcher International Airport.”

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl