Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Darwin Airline ook vanaf Cambridge naar Amsterdam


Zakenreisnieuws.nl 21 May 2013

CAMBRIDGE - Het Zwitserse Darwin Airline gaat vanaf het Engelse Cambridge op vier Europese bestemmingen vliegen, waaronder Amsterdam. Dat maakte de regionale luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. Darwin Airline opent op de luchthaven van Cambridge een operationele basis, die vanaf 2 september in bedrijf is.

Vanaf 2 september 2013 biedt Darwin Airline ongeveer vijftig wekelijkse vluchten van en naar Cambridge, dat geldt als een vooraanstaand centrum van biowetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Cambridge is een nieuwe bestemming voor Schiphol.

Darwin Airline heeft 24 wekelijkse vluchten van en naar Amsterdam in de planning staan. Op de route wordt een Saab 2000 met vijftig stoelen ingezet. Verder staan twaalf vluchten van en naar Parijs Charles de Gaulle, acht van en naar Milaan en zes van en naar Geneve in de planning.

De nieuw geplande vluchten worden uitgevoerd door middel van code-sharing met Alitalia op alle routes. Ook biedt de basis nieuwe wereldwijde connecties via verbindingen met SkyTeam-hubs Schiphol (KLM), Parijs (Air France) en Milaan (Alitalia). Tarieven naar Cambridge beginnen vanaf 141 euro per persoon per enkele reis en vanaf 188 euro voor een retourticket.

Cambridge wordt de tweede bestemming waarop Darwin Airline vanaf Amsterdam vliegt. Vanaf eveneens 2 september verbindt de maatschappij de Nederlandse hoofdstad rechtstreeks met het Duitse Leipzig-Halle.

Van onze redactie

bron/source: www.zakenreisnieuws.nl