Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Schiphol opent Terminal 4 voor Delta in New York


Zakenreisnieuws.nl 24 May 2013

NEW YORK Op de luchthaven van New York wordt vandaag de vergrote en vernieuwde Terminal 4 geopend. De terminal wordt reeds door KLM gebruikt en partner Delta Airlines verhuist er naar toe. De Schiphol Group exploiteert Terminal 4. Tegenover de Telegraaf meldde Delta-topman Richard Anderson de banden met Air France KLM verder aan te willen halen.

"Door deze joint-venture zijn we de nummer 1 op de transatlantische routes", meldt Anderson aan de Nederlandse krant. "Met een aandeel van 49 procent in Virgin Atlantic, die na de zomer van kracht wordt, kunnen we ook op Londen Heathrow marktaandeel winnen."

Schiphol topman Jos Nijhuis meldt dat Terminal 4 in New York belangrijk is om vervoersstromen naar Amsterdam veilig te stellen. Daarnaast wordt er geld verdient met de exploitatie.

Delta Airlines, die fuseerde met KLM-partner Northwest Airlines, wil meer belangen nemen in maatschappijen. Op dit moment is het Braziliaanse vliegmaatschappij Gol een maatschappij die Delta op het oog heeft. "Daar zou Air France KLM in kunnen meedoen, omdat het een expanderende markt is", meldt Anderson aan de Telegraaf.

Anderson laat verder weten met de luchtvaartbedrijven uit de Arabische Golf geen enkele sympathie te hebben. "Dat zijn geen airlines, maar regeringen."

bron/source: www.zakenreisnieuws.nl