Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Air France-KLM wil CityJet verkopen aan Duits bedrijf


Luchtvaartnieuws.nl 8 Jun.13

DRIEBERGEN - Air France-KLM staat op het punt om dochter maatschappij CityJet te verkopen aan het Duitse bedrijf Intro Aviation. Beide bedrijven zijn nog in onderhandeling en willen niet reageren in deze fase van het proces. De luchtvaartmaatschappij heeft het Ierse Dublin als thuisbasis en een belangrijke hub op Londen City Airport. CityJet is de afgelopen jaren verlieslijdend.

Het voormalige VLM Airlines is in de loop van 2009 en 2010 geÔntegreerd in CityJet. CityJet staat sinds september 2012 in de etalage en is benaderd door een 20-tal potentiŽle kopers. De maatschappij is volledig in handen van Air France. Bij CityJet werken onder andere een aantal Nederlandse en Belgische piloten.

Het Duitse bedrijf Intro Aviation is een bedrijf dat maatschappijen met problemen opkoopt en herstructureert om ze weer levensvatbaar te maken en door te verkopen. Het bedrijf kocht eerder Deutsche BA van British Airways in 2003 voor 1 euro en verkocht het later door aan Air Berlin. In 2006 kocht Intro Aviation een controlerend aandeel in het Duitse LTU en verkocht het belang in 2007 ook aan Air Berlin.

Volgens de Ierse krant Independent wordt de komende weken de knoop doorgehakt of de koop definitief doorgaat.

De Nederlandse piloten bij CityJet zijn al enige tijd onzeker over hun toekomst bij de maatschappij. Men vindt bij KLM geen gehoor voor werkzekerheid. Volgens KLM gaat het in het geval van CityJet om een Air France dochter waarvoor KLM geen verantwoordelijkheid draagt.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl