Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Emirates opent eerste vliegattractie ter wereld in Londen


Tourpress.nl 13 Jun13

Emirates, een van snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld, heeft plannen aangekondigd om in juli dit jaar in Londen een indoor thema-attractie te openen.

Deze nieuwe attractie, de Emirates Aviation Experience, is wereldwijd de eerste in zijn soort. De attractie zal gevestigd zijn ten zuiden van de Emirates Air Line in Londen en zal de bezoeker een kijkje bieden in de activiteiten en ontwikkelingen van de commerciŽle luchtvaart.

ďDeze hightech attractie biedt een one of a kind indruk van de dynamische wereld van de luchtvaart," aldus Tim Clark, President Emirates Airline. "Het doel van dit centrum is om een leuk, maar ook educatief inzicht te bieden in wat er nodig is om een vliegtuig van 560 ton met succes van de grond en vervolgens 40.000 meter in de lucht te krijgen. Ons doel is om de ingewikkelde wetenschap van de moderne luchtvaart uit te leggen, in een praktische, leuke en leerzame omgeving."

"Londen is een van de grootste steden ter wereld, met een van de drukste internationale luchthavens. Dat maakt van deze stad de perfecte setting voor deze interactieve ervaring. We bieden al sinds 1987 succesvol vluchten aan naar het Verenigd Koningrijk en de Emirates Aviation Experience zal na opening onze aanwezigheid verder versterken. Om Londen en de miljoenen internationale bezoekers van de stad te voorzien van deze permanente attractie is een weerspiegeling van onze toewijding aan innovatie en ook van onze inzet voor het Verenigd Koninkrijk," aldus Clark.

Door het gebruik van de nieuwste technologieŽn en levensgrote vliegtuigmodellen worden de bezoekers meegenomen op een interactieve vliegbeleving door verschillende zones.

In de Emirates Aviation Experience zullen 's werelds eerste openbare vlucht stimulatoren te vinden zijn, waaronder twee Airbus 380s en twee Boeing 777s. Door middel van geavanceerde visuals kunnen bezoekers hier hun take-off en landing oefenen. Het centrum richt zich op bezoekers van alle leeftijden en zal in juli, op het hoogtepunt van het toeristisch seizoen, worden geopend voor publiek.

Emirates heeft een sterke band met dit gebied in Londen opgebouwd sinds de lancering van de Emirates Air Line, de populaire kabelbaan over de rivier de Theems die in juni vorig jaar werd geopend. Een jaar na de lancering van de Emirates Air Line wordt de Emirates Aviation Experience geÔntroduceerd. De verwachting is de attractie het toerisme en de ontwikkeling van de regio verder zal stimuleren.


bron/source: www.tourpress.nl