Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

EasyJet verdubbelt activiteiten op Londen Stansted


Luchtvaartnieuws.nl 13 Jun.13

STANSTED - EasyJet gaat de komende jaren fors uitbreiden op de luchthaven London Stansted. Het huidige aantal van 2,8 miljoen passagiers per jaar moet binnen vijf jaar groeien naar 6 miljoen reizigers. Dat hebben easyJet en Manchester Airports Group (M.A.G.), de nieuwe eigenaar van Stansted, donderdag bekendgemaakt.

Op dit moment heeft easyJet acht vliegtuigen op Stansted gestationeerd. Daarmee onderhoudt de budgetcarrier 27 routes. De komende jaren wil easyJet dat aantal fors uitbreiden. De maatschappij mikt daarbij ook specifiek op een groei van het aantal zakelijke reizigers.

M.A.G. zal easyJet ondersteunen bij het realiseren van de groeiplannen op Stansted. Op dit luchthaven is concurrent Ryanair momenteel verreweg de grootste maatschappij. Stansted is met meer dan honderd routes de grootste ‘base’ voor de Ierse prijsvechter. EasyJet beschikt in de regio Londen ook over bases op de luchthavens Gatwick, Luton en Southend.

De luchthaven ten noordoosten van Londen behoorde tot voor kort tot de Britse luchthavenexploitant BAA, ook eigenaar van de Londense luchthaven Heathrow. Op last van de Britse mededingingsautoriteiten moest BAA Stansted verkopen, nadat het eerder al Gatwick van de hand moest doen. Sinds kort zwaait M.A.G. de scepter op Stansted.

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl