Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

EVA Air officieel lid van Star Alliance; geïnteresseerd in uitbreiding Schiphol


Zakenreis.nl 18 Jun. 2013

EVA Air is vandaag officieel toegetreden tot de Star Alliance van onder andere Lufthansa, Singapore Airlines en United Airlines. De Taiwanese luchtvaartmaatschappij heeft in een recordtijd van 10,5 maanden de technologische ommezwaai naar Amadeus Altéa, het reserverings- en klantenmanagementplatform voor airlines, gerealiseerd. Alleen Egyptair deed dit ooit sneller.

EVA Air voegt twee nieuwe bestemmingen toe aan het uitgebreide Star Alliance-netwerk: KAohsiung in Taiwan en Surbaya in Indonesië. In totaal bieden de 28 Star Alliance-leden zo’n 21.900 vluchten per dag aan naar 1.328 luchthavens wereldwijd. In de regio Azië/Pacific is EVA Air het achtste lid. Is dat niet te veel van het goede? Nee, aldus Mark Schwab, algemeen directeur van Star Alliance. “Azië is goed voor 27 procent van het mondiale Bruto Nationaal Product en de markt hier groeide in 2012 met 5,2 procent. Wij sloegen al een gedegen luchtbrug tussen de overige continenten en Azië en vandaag is die brug met de toetreding van EVA Air nog wat sterker geworden.”

Gevraagd naar de kosten en verwachte opbrengsten voor het lidmaatschap van Star Alliance, wil Austin Cheng, president van EVA Air geen concrete getallen noemen. “Maar voor ons draait het om netwerk. Wij hebben niet overal ter wereld de landingsrechten die we graag zouden willen. Door samen te werken binnen Star Alliance en bilaterale codeshare-overeenkomsten af te sluiten kunnen wij toch een mondiaal netwerk aanbieden. Wel kan ik zeggen dat wij het voorzichtige doel hebben vastgesteld van 2 procent groei van het aantal transferpassagiers per jaar.”

EVA Air vliegt drie keer er week van Amsterdam via Bangkok naar Taipei. Moeten we vrezen voor deze verbinding, gezien het feit dat Schiphol een SkyTeam-hub is en het Taiwanese SkyTeam-lid China Airlines er ook op vliegt? “Nee,” zegt Cheng. “Wij willen graag uitbreiden op Schiphol, als we daar de landingsrechten voor krijgen.”bron/source: www.zakenreis.nl