Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Personeel Maastricht Airlines start crowdfunding-actie


Zakenreisnieuws.nl 27 Jun. 2013

MAASTRICHT - Het personeel van de failliete luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines gelooft nog in een doorstart van het bedrijf. Door middel van een crowdfunding-actie met de naam 'We believe we can fly' hopen ze daaraan een steentje bij te dragen. De medewerkers van Maastricht Airlines roepen particulieren en bedrijven op nu al tickets te kopen voor toekomstige vluchten.

Dat is overigens zonder risico, zeggen ze: potentiële passagiers krijgen de toezegging dat, mocht er toch geen doorstart worden verwezenlijkt, hun inleg gegarandeerd via een door de curator beheerde bankrekening teruggestort. Er kan gekozen voor diverse opties, waarbij tegoedbonnen voor vluchten kunnen worden aangeschaft.

Curator John Huppertz buigt zich momenteel over de toekomst van Maastricht Airlines. Inmiddels zouden ‘diverse partijen’ interesse hebben getoond in een doorstart van de maatschappij, die nog voor de eerste vlucht failliet ging. De maatschappij zou met twee Fokker 50's vanaf Maasricht Aachen Airport gaan vliegen naar Amsterdam, München en Berlijn.

Indien de doorstart op uiterlijk 1 november 2013 niet rond is of wanneer een eventuele doorstarter de actie niet overneemt, wordt de inleg terugbetaald in november of december van dit jaar.

Van onze redactiebron/source: www.zakenreisnieuws.nl