Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

'Gerehabiliteerd' Philippine Airlines heeft Amsterdam op het oog


Luchtvaartnieuws.nl 13 Jul.13

MANILLA - Nu Philippine Airlines (PAL) is verwijderd van de Europese lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen, wil de maatschappij zo snel mogelijk weer vluchten naar Europa gaan uitvoeren. In een verklaring noemt PAL-topman Ramon Ang Amsterdam als een van de mogelijke bestemmingen waarop gevlogen gaat worden. Het is vijftien jaar geleden dat PAL voor het laatst naar Europa vloog.

Het opheffen van de ban betekent dat PAL haar netwerk in westwaartse richting kan uitbouwen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat naast Amsterdam ook Londen, Parijs, Frankfurt, Rome en Madrid tot de bestemmingen behoren waarop men weer wil gaan vliegen.

Inmiddels heeft de maatschappij een vlootmodernisering doorgevoerd, en langeafstandstoestellen als de Boeing 777-300ER en Airbus A340 aan de vloot toegevoegd. PAL kijkt daarnaast naar mogelijkheden om extra 777ís en Boeing 787ís en Airbus A350ís aan te schaffen.

Het ontbreekt de Filippijnen momenteel aan rechtstreekse luchtlijnen naar Europa. KLM is op dit moment zelfs de enige Europese luchtvaartmaatschappij die naar de archipel vliegt. Sinds begin 2012 wordt de lijndienst Amsterdam-Manilla uitgevoerd met een tussenstop in Taipei.

De Europese Unie heeft PAL als enige Filippijnse luchtvaartmaatschappij van de zwarte lijst gehaald. Alle andere carriers uit het land staan nog wel op de lijst.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl