Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

ArkeFly 'helpt ACM graag' bij onderzoek KLM-Schiphol


Zakenreisnieuws.nl 25 Jul. 2013

SCHIPHOL - ArkeFly is bereid de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te helpen in het onderzoek naar afspraken van KLM en Schiphol uit het Shared Vision-akkoord. Dat zegt topman Steven van der Heijden in de Telegraaf. “De hele sector vraagt zich af of hun afspraken niet in strijd zijn met de mededingingswet. Wij zullen de ACM graag helpen bij hun onderzoek.”

Het is Van der Heijden een doorn in het oog dat KLM en haar partners straks ongehinderd vanaf Schiphol kunnen vliegen, terwijl andere maatschappijen verbannen dreigen te worden naar Lelystad Airport. Hij spreekt van “een schimmig onderonsje” tussen Schiphol, KLM en de overheid.

Dinsdag werd bekend dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek start naar de afspraken van KLM en Schiphol uit het Shared Vision-akkoord. De toezichthouder wil weten of beide partijen zich wel aan de mededingingswet hebben gehouden. Ook easyJet en Corendon geven aan het ACM-onderzoek toe te juichen.

De ‘Commissie Shared Vision’, onder leiding van Hans Alders, werd ingesteld om de beschadigde relatie tussen KLM en de nationale luchthaven te verbeteren. KLM vond dat de luchthaven te weinig oog had voor de ‘home carrier’ en haar hubfunctie op de mainport.

Van onze redactie

bron/source: www.zakenreisnieuws.nl