Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Nijhuis: relatie met KLM is laatste tijd veel beter geworden


luchtvaartnieuws.nl by Lolke van der Heide 4 Sep.13

SCHIPHOL - Topman Jos Nijhuis van Schiphol is verheugd over de bemiddelende rol die de commissie Shared Vision van Hans Alders heeft gespeeld in de confrontatie met KLM onder de vorige topman Peter Hartman. In een vraaggesprek met Luchtvaartnieuws zegt Nijhuis: "Er waren inderdaad wrijvingen met Peter Hartman. Het is een hele stevige kerel en dan kunnen de vonken ervan afspatten. Hij vecht voor zijn toko KLM en dat heb ik hem nooit kwalijk genomen. Dat we hier en daar andere meningen hadden moet kunnen.”

Nijhuis zegt wel “veel waardering” te hebben voor wat Hartman heeft gepresteerd met KLM. “Maar er zat op een gegeven moment te veel verstoring in de relatie. De commissie van Hans Alders heeft dat goed opgepakt, het heeft gewerkt. In Shared Vision is nog eens het belang van de home carrier čn van de concurrentie bevestigd.”

Hartman werd op 1 juli opgevolgd door Camiel Eurlings. Nijhuis zegt dat de relatie met KLM “een stuk is verbeterd”. “Persoonlijk kan ik het prima vinden met Camiel, hij is ander type mens, met een heel ander karakter dan Hartman.”

Marathon
In november gaan Nijhuis en Eurlings samen deelnemen aan de marathon van New York. Beide zijn hard aan het trainen. Nijhuis (56): “Het is ongelooflijk veel werk om daar voor te trainen. En dat met een baan op Schiphol die niet voor halve dagen is.” Nijhuis liep wel eerder marathons, voor Eurlings (in november 40) is het de eerste keer.


Het volledige interview met Jos Nijhuis wordt gepubliceerd in het kwartaalblad Luchtvaartnieuws, dat medio september verschijnt.

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl