Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Reggeborgh aast ook op Maastricht Aachen Airport'


Luchtvaartnieuws.nl 4 Sep.13

MAASTRICHT - Investeringsbedrijf Reggeborgh van bouwmiljardair Dik Wessels wordt mogelijk de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport. Dat meldt Dagblad De Limburger vrijdag. Reggeborgh is ook al betrokken bij de doorstart van luchthaven Twente bij Enschede.

Volgens de Limburgse krant bevestigen diverse bronnen dat Wessels met Reggeborgh in de race is voor MAA. Wessels zelf zei ‘in dit stadium’ daar niks over te kunnen zeggen. Ook de luchthaven weigert commentaar.

Maastricht Aachen Airport, dat in financiële problemen verkeert, is nu nog bijna volledig in handen van het Britse Omniport. Ook bouwonderneming Dura Vermeer bezit een klein aandeel in het vliegveld.

De provincie Limburg verleende in het voorjaar 4,5 miljoen euro aan noodsteun aan MAA. Voorwaarde was dat er een nieuwe exploitant komt. De provincie regelt de aandelenverkoop. Diverse belangstellende partijen zouden zich inmiddels hebben gemeld.

Reggeborgh presenteerde begin dit jaar plannen om de voormalige vliegbasis twenthe te ontwikkelen tot burgerluchthaven. Samen met het Belgische Aviapartner wordt een BV opgericht om luchthaven Twente te ontwikkelen en te exploiteren. Aviapartner zal optreden als 'operator' van de luchthaven.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl