Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Air France-KLM krijgt directe concurrentie van Philippine Airlines


Dow Jones Nieuwsdienst by Cris Larano - Bart Koster 17 Sep.13

AMSTERDAM (Dow Jones)--Philippine Airlines Inc (PAL), de grootste luchtvaartmaatschappij van de Filippijnen, gaat de directe concurrentie met Air France-KLM en partner Alitalia SpA aan door vluchten vanuit Manilla te starten op Amsterdam, Parijs en Rome.

Dat maakte PAL-president Ramon Ang dinsdag in Manilla bekend bij de aankondiging van de herstart van vluchten op Europa, nadat de maatschappij in juli van de zwarte lijst van de Europese Unie werd verwijderd. De Europese Commissie hanteert deze lijst om vluchten van maatschappijen op bestemmingen in het EU-grondgebied te verbieden, omdat ze als onveilig worden beschouwd.

PAL staakte de vluchten op Europa in 1998 vanwege financiele problemen, maar nadat het conglomeraat San Miguel Corp de maatschappij vorig jaar kocht, kon ze de vluchten naar Europa niet hervatten vanwege de notering op de zwarte lijst.

PAL start nu op 4 november met vijf wekelijkse retourvluchten tussen Manilla en Londen Heathrow, en aanvullend in 2014 met vluchten van de Filippijnse hoofdstad naar Amsterdam, Parijs en Rome.


Door Cris Larano en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

bron/source: www.dowjonesnewswires.com