Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

'Nog geen overnamepartij voor Maastricht Airlines'


Luchtvaartnieuwsnl 24 Sep.13

MAASTRICHT - De tijd begint te dringen voor Maastricht Airlines. Er is nog altijd geen overnamepartij voor de failliete luchtvaartmaatschappij gevonden, meldt curator John Huppertz tegenover L1. Toch blijft hij geloven in een doorstart. Dit jaar zal dat echter niet meer lukken.

Maastricht Airlines bestaat alleen nog maar op papier. Er is geen personeel meer in dienst en het kantoor in Weert is dicht. Er is alleen nog een klein kantoortje in de luchthaventerminal op Maastricht Aachen Airport, meldt de Limburgse radio- en televisiezender.

Toch zijn er nog steeds serieuze gegadigden voor een overname, zegt curator John Huppertz. Een van de grootste problemen zou zijn dat overnamekandidaten niet over de grenzen kijken en daar het potentieel aan klanten zien. Ook de onzekerheid over het voortbestaan van Maastricht Aachen Airport zou investeerders afschrikken.

Maastricht Airlines zou het afgelopen voorjaar van start gaan met regionale vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport, maar nog voor de eerste vlucht ging het bedrijf failliet. Het oorspronkelijke plan om te gaan vliegen met Fokker 50ís is inmiddels van de baan. In plaats daarvan zou de maatschappij bij een doorstart willen gaan vliegen met regional jets van het type Bombardier CRJ200.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl