Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Etihad Airways opent Europees hoofdkantoor in Berlijn


Luchtvaartnieuwsnl 27 Sep.13

BERLIJN - Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft donderdag in aanwezigheid van topman James Hogan haar nieuwe Europese hoofdkantoor in het centrum van Berlijn geopend. “Duitsland is een zeer belangrijk deel van het groeiende netwerk voor passagiers en vracht van Etihad”, zei Hogan. “In veel Europese landen heeft de crisis toegeslagen, maar in Duitsland blijft ons binnenkomende en uitgaande verkeer op peil.”

In 2012 vervoerde Etihad Airways, dat ook codeshares heeft met KLM, 47 procent meer passagiers (530.351) van en naar Duitsland dan in 2011. Het vrachtvervoer van en naar Duitsland steeg met 18 procent tot 52.000 ton. “We zitten op schema om onze doelen voor 2013 te halen. Door de opening van dit nieuwe kantoor tonen we dat we van plan zijn aanwezig te blijven op de Europese markt”, aldus James Hogan.

Strategische partner
Ook air berlin, waarin Etihad een belang heeft van 29 procent, maakt voor een deel gebruik van het nieuwe kantoor. “Het snijdt hout om in Berlijn gevestigd te zijn, vlakbij onze strategische partner”, zei Hogan.

Aan het hoofd van het team van Etihad in Berlijn staat de Nederlander Joost den Hartog, vice-president Europe, terwijl de Zwitser Philip Lewin het Duitse team zal aansturen vanuit het nieuwe kantoor. In totaal gaan er 35 medewerkers van Etihad Airways aan de slag, onder wie 25 Duits. De rest van het personeel zal bestaan uit mensen uit onder andere de Emiraten en Nederland.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl