Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Jat Airways nu officieel Air Serbia


Luchtvaartnieuws 28 Oct.13

BELGRADO - Jat Airways is niet meer. De nationale luchtvaartmaatschappij van ServiŽ heet voortaan Air Serbia. De inaugurele vlucht van Air Serbia vond op 26 oktober plaats van Belgrado naar Abu Dhabi. Dit is de thuisbasis van Etihad Airways, dat investeert in de nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij van ServiŽ.

Abu Dhabi is een van de nieuwe bestemmingen van Air Serbia, bovenop de 29 bestaande bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij. Noor het eind van het jaar starten ook lijndiensten naar Banja Luka (BosniŽ-Herzegovina), Boekarest (RoemeniŽ), Ljubljana (SloveniŽ) en Praag (TsjechiŽ).

Tegen juni 2014 zullen frequentie en capaciteit van Air Serbia verdubbeld zijn en worden 43 bestemmingen bereikt in 30 landen. Per week worden dan 670 vluchten uitgevoerd van en naar thuisbasis Belgrado. Air Serbia vliegt vier keer per week van Amsterdam naar Belgrado.

Air Serbia gaat vliegen met acht Airbus A319ís en twee A320ís, die geleidelijk aan de vloot worden toegevoegd. Deze toestellen komen in de plaats van de tien Boeing 737-300ís uit de Jat-vloot. Voor regionale vluchten beschikt de maatschappij over vier ATR 72ís.

De oude naam JAT (Jugoslovenski aerotransport) stamde nog uit de tijd dat ServiŽ samen met KroatiŽ, BosniŽ-Herzegovina, SloveniŽ, MacedoniŽ, Montenegro en Kosovo onderdeel uitmaakte van JoegoslaviŽ.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl