Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Jet Airways komt naar Amsterdam


Zakenreis.nl 18 Nov. 2013

JetAirways

De concurrentie-autoriteiten in India hebben eindelijk groen licht gegeven voor het belang van 24 procent dat Etihad in Jet Airways wil nemen. Nu de formaliteiten rond zijn, kunnen de twee airlines hun samenwerking vorm gaan geven.

Volgens Stefan Hollands, general manager Benelux zal Jet Airways vaker naar Abu Dhabi gaan vliegen vanaf Mumbai en Delhi, maar ook andere Indiase bestemmingen op de Etihad Airways-hub aansluiten. Daarnaast is het de bedoeling dat Amsterdam volgend jaar in het Jet Airways-netwerk wordt opgenomen.

Eerder liet Etihad Airways-topman James Hogan aan Zakenreis weten dat de mogelijkheid om het Europese knooppunt van Jet Airways te verplaatsen van Brussel naar Amsterdam. Of en wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk, aldus Hollands. “KLM staat er positief tegenover, maar er spelen meer belangen. We moeten er natuurlijk ook uitkomen met Schiphol en met KLM’s partenr Delta. Wij vliegen immers van India via Europa naar de VS en dat is het terrein van de joint venture van KLM, Delta, Alitalia en Air France.”

De Indiase markt wordt gekenmerkt door enorm veel concurrentie. Kingfisher Airlines redde het niet en ging in februari van dit jaar failliet. Staatsmaatschappij Air India heeft te kampen met enorme verliezen. Jet Airways heeft financieel ook een zwaar jaar achter de rug, aldus Hollands. “De kapitaalinjectie die gepaard gaat met het belang van Etihad Airways komt precies op tijd.”

Een van de manieren waarop Jet Airways de opbrengsten probeert te verhogen, is door zich te richten op de lucratieve zakelijke markt. Aan boord van de A330-300′s is een nieuwe business class geďnstalleerd met full-flat bedden. Voor zakenreizigers heeft Jet Airways bovendien het nieuwe reisconcept ‘travel smart to India’ geďntroduceerd. “Hiermee kunnen passagiers kiezen uit zes vluchten per dag naar Mumbai en Delhi via Brussel, Londen of Abu Dhabi, met vertrek ‘s ochtends en ‘s avonds, waarbij routecombinaties tegen hetzelfde tarief worden afgegeven,” aldus Hollands. “Dat geeft de zakenreiziger volledige flexibiliteit, of hij nu in economy of in Premičre reist.”

bron/source: www.zakenreis.nl