Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Emirates-topman Tim Clark: Orderwoede Emirates nog niet ten einde


Luchtvaartnieuws 18 Nov.13

DUBAI - Emirates bestelde zondag het ongelooflijke aantal van 150 Boeing 777’s en 50 Airbus A380’s, nadat de luchtvaartmaatschappij uit Dubai de afgelopen jaren al honderden bestelde. Maar wie denk dat de honger van Emirates naar nieuwe vliegtuigen nu wel even gestild is, heeft het mis. Dat meldt Emirates-topman Tim Clark volgens SkyNews.

“Ik denk niet dat het voor Emirates ophoudt met deze order. De regering van Dubai is van plan is om het nieuwe vliegveld hier te vullen”, zei Clark, verwijzend naar het nieuwe Al Maktoum International Airport waar de Dubai Airshow dit jaar voor het eerst wordt gehouden.

Al Maktoum International Airport moet volgens die plannen uitgroeien tot een megaluchthaven met vijf start- en landingsbanen en een capaciteit van 160 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven, dan nu nog over één start- en landingsbaan beschikt, opende in 2010 voor vrachtverkeer. Sinds kort is het complex ook in gebruik voor passagiersvluchten, zij het op zeer beperkte schaal.

Volgens Emirates-topman Clark wil de regering van Dubai het nieuwe vliegveld uiterlijk in 2022 ‘op volle sterkte’ gereed hebben. Op termijn zal Emirates haar activiteiten ook naar de nieuwe luchthaven verplaatsen. Die extra capaciteit zou Emirates in staat stellen de vloot nog verder uit te breiden. Zodra er meer duidelijkheid is over Al Maktoum International Airport gaat Emirates haar netwerk- en vlootplanning daarop afstemmen, zegt Clark.

Tegen de tijd dat Emirates gaat vliegen vanaf Al Maktoum International Airport heeft het haar eerste Boeing 777X waarschijnlijk al in dienst genomen. Waarschijnlijk zal dat in 2020 het geval zijn. Clark verwacht voor het eind van 2013 een definitieve order voor de 777X te kunnen onthullen.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl