Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Flinke stijging vrachtvervoer Schiphol in oktober


Luchtvaartnieuws 19 Nov.13

SCHIPHOL - Schiphol heeft in oktober zowel meer vracht als passagiers verwerkt ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het passagiersvervoer steeg met 2,2 procent naar 4,7 miljoen, terwijl het vrachtvervoer zelfs met 6,5 procent steeg tot 135.003 ton. Dat blijkt uit cijfers van Amsterdam Airport Schiphol.

Schiphol noteerde in oktober 38.308 vliegbewegingen, een stijging van 1,4 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

De groei van het passagiersvervoer kwam in oktober grotendeels van intra-Europese routes, waarop het aantal reizigers met 2,9 procent toenam. Het aantal passagiers op intercontinentale routes steeg met slechts 0,5 procent.

Vracht
De groei van het vrachtvervoer was vooral te danken aan een sterke groei van binnenkomende vracht (+10 procent). Afgezien van Europa en Afrika was op alle markten sprake van een groeit van meer dan 10 procent. De uitgaande vracht steeg met 3 procent, waarbij vooral het Midden Oosten en het Verre Oosten het goed deden.

Schiphol is hard op weg om dit jaar het vervoersrecord van 2012 te verbreken. In de eerste tien maanden van 2013 verwerkte de luchthaven 45 miljoen passagiers, een stijging van 2,9 procent. De hoeveelheid verwerkte vracht is met bijna 1,3 miljoen ton 2,1 procent meer dan vorig jaar.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl