Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Steven van der Heijden weg bij TUI Nederland


Luchtvaartnieuws.nl 6 Dec.13

RIJSWIJK - Reisconcern TUI Nederland gaat fuseren met haar Belgische evenknie TUI BelgiŽ. De fusie moet al per 1 januari een feit zijn, meldt de onderneming vrijdag. Steven van der Heijden vertrekt per 1 maart na tien jaar als CEO bij TUI Nederland en Arkefly. Elie Bruyninckx, de huidige CEO van TUI BelgiŽ, is per 1 januari CEO van de nieuwe Nederlands-Belgische reisorganisatie.

Het is nog onzeker wat Van der Heijden (53) na 1 maart gaat doen. Wel is hij in geprek met het Britse moederbedrijf TUI Travel PLC over een mogelijke nieuwe functie binnen de TUI groep. De nieuwe reisorganisatie wordt straks door een gezamenlijke Nederlands-Belgische directie aangestuurd. In de komende weken zal de nieuwe organisatiestructuur nader worden uitgewerkt, zo meldt TUI.

Clusters
De fusie van TUI Nederland en TUI BelgiŽ is onderdeel van het streven van TUI Travel om uit te groeien tot ťťn geÔntegreerd internationaal reisbedrijf. Zo worden ook de landenorganisaties in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen geclusterd. Eerder gebeurde dat al met Groot-Brittannie en Ierland en de Scandinavische landen.

TUI Travel wil bovendien zogeheten kernonderwerpen, waaronder Luchtvaart (Aviation), Product & Inkoop, Distributie & Online, Bestemmingsorganisatie en IT, centraler aansturen. ďDit houdt in dat diverse directieleden, ook in Nederland en BelgiŽ, een tweede rapportagelijn krijgenĒ, meldt TUI Nederland. ďCommercieel gezien blijven zij rapporteren aan hun CEO en operationeel gezien rapporteren zij straks ook aan leden van de internationale TUI Mainstream Board.Ē

Arkefly
TUI Nederland en TUI BelgiŽ zijn beide marktleiders in hun respectievelijke thuismarkten. Hun luchtvaartmaatschappijen Arkefly en Jetairfly beschikken over een gezamenlijke luchtvloot van 32 vliegtuigen. Steven van der Heijden stond aan de wieg van de oprichting van Arkefly, de eigen luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland. Het bedrijf werd in 2005 opgezet op de fundamenten van HollandExel. Tot voor kort had Van der Heijden zelf de operationele leiding bij Arkefly.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl