Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Reisbranche is goed op weg met transparante reisprijzen - ANVR verontwaardigd over tendentieuze berichtgeving


ANVR Persbericht 12 Dec.13

De ANVR is zeer verontwaardigd over de tendentieuze berichtgeving als het gaat om transparante reisprijzen in de sector. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) constateert in haar persbericht juist dat de transparantie van de prijzen in de reisbranche is verbeterd.

Reisbrancheorganisatie ANVR herkent zich totaal niet in de berichtgeving die De Telegraaf naar buiten heeft gebracht.

ANVR heeft in goed overleg met ACM zich ingezet om op korte termijn deze transparante reisprijzen te realiseren. Inmiddels hebben bijna alle ANVR-reisbedrijven hun boekingsproces aangepast en zijn, in goed overleg met ACM, nog enkele reisbedrijven bezig de laatste hand te leggen.

De ANVR staat juist achter het standpunt dat regels moeten worden nageleefd en het is de reisbrancheorganisatie dan ook een doorn in het oog dat een aantal buitenlandse aanbieders, die zich ook richten op de Nederlandse vakantiemarkt, niet voldoen aan deze regels.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: “Wij zijn juist een grote voorstander van transparante prijzen. En in goed overleg met de ACM ziet de ANVR juist dat praktisch al onze reisbedrijven klaar zijn met de aanpassingen in het boekingsproces. De berichtgeving die De Telegraaf hanteert, vindt de ANVR pertinent onjuist."

-----------------------------------
Voor meer informatie: ANVR, Mirjam Dresmé, Hoofd Communicatie, tel. 035 – 543 34 16/06 51 44 08 78.

bron/source: www.anvr.nl