Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Sterke stijging vrachtvervoer Schiphol in november


Luchtvaartnieuws.nl 16 Dec.13

SCHIPHOL - Het vrachtvervoer op Schiphol is in november fors gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De luchthaven verwerkte 140.896 ton vracht, wat een toename van 10,3 procent betekent. Schiphol verwelkomde in november bijna 3,8 miljoen passagiers, een stijging van 2,1 procent. Dat blijkt uit vervoerscijfers van Amsterdam Airport Schiphol.

Het aantal passagiers op vluchten binnen Europa steeg in november met 3,1 procent tot bijna 2,6 miljoen. Het aantal intercontinentale passagiers bleef met 1,2 miljoen vrijwel gelijk (+0,2 procent) ten opzichte van november 2012.

Het aantal transferpassagiers nam in november zelfs met 1,2 procent af. De hoeveelheid passagiers waarvan de vlucht start of eindigt op Schiphol steeg met 4,7 procent.

De groei van het vrachtvervoer is grotendeels toe te schrijven aan het Verre oosten, met een stijging van zowel inkomende (+24,3 procent) als uitgaande volumes (+8,8 procent). Ook het vrachtvervoer van en naar Noord-Amerika en het Verre Oosten zat flink in de lift.

Het totaalaantal vliegbewegingen op Schiphol groeide in november met 1,7 procent naar 32.622.

Schiphol is hard op weg om in 2013 een recordaantal passagiers te vervoeren. In de eerste elf maanden van dit jaar vervoerde de luchthaven 48,8 miljoen passagiers, 2,8 procent meer dan in 2012. Het vrachtvervoer steeg in dezelfde periode met eveneens 2,8 procent naar bijna 1,4 miljoen ton.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl