Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Brussels Airport: komst Ryanair problematisch


Luchtvaartnieuws.nl 24 Dec.13

BRUSSEL - De komst van de Ierse prijsvechter Ryanair op Brussels Airport (Zaventem) kan ook tot problemen leiden. Dit heeft Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport, dinsdag gezegd in het radioprogramma De Ochtend van de VRT. Ryanair kondigde eind november aan in februari 2014 een operationele basis op Brussels Airport te gaan openen met vier gestationeerde vliegtuigen.

Gevlogen gaat worden naar tien Zuid-Europese bestemmingen, met minimaal twee vluchten per bestemming per dag.

Negatief
Volgens Descheemaecker staat het lang niet vast of de komst van Ryanair op lange termijn een voordeel voor Brussels Airport zal opleveren. Als andere airlines minder gaan vliegen door de aanwezigheid van Ryanair werkt de situatie zelfs negatief, denkt de bestuurder.

Eerder deze maand liet topman Arnaud Feist van de luchthaven al weten onaangenaam verrast te zijn door de ontwikkelingen rond de Ierse low cost carrier, die tot nu toe alleen Charleroi (Brussel Zuid) als basis had in BelgiŽ. Feist sprak over "een machtsgreep" van Ryanair, waarover geen overleg was gevoerd met de luchthaven.

In BelgiŽ kunnen, net als in Nederland, luchtvaartmaatschappijen slots (start- en landingsrechten) aanvragen bij de onafhankelijke slotcoŲrdinator. De luchthavens hebben hier doorgaans weinig invloed op.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl