Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Reiswereld vreest nieuw rampjaar


De Telegraaf door Paul Eldering 3 Jan.14

UTRECHT - De georganiseerde reiswereld is het nieuwe jaar dramatisch begonnen. Het jaar 2013 was een ramp en 2014 ziet er even slecht uit. De boekingen lopen gemiddeld 10 tot 15 procent achter op vorig jaar.
Dat blijkt uit cijfers van ANVR en GfK. Reisorganisaties als TUI geloven niet dat de Nederlander dit jaar weer vaker en duurder op vakantie gaat door de oplevende economie. „Andere uitgaven of bezuinigingen gaan voor. De resultaten staan onder druk, ook door meer doe-het-zelfaankopen op internet.”
Onrust. De groeiende onrust in vakantieoorden versterkt het pessimisme. Zo blijft het rommelen in Egypte en Thailand en wordt de terreurdreiging in onder meer Kenia groter. De bomaanslag gisteren in dat land op de populaire hotel- en barstrip Diani Beach bij badplaats Mombassa, baart de reisindustrie zorgen. Buitenlandse toeristen lijken vaker doelwit te zijn. Alle seinen staan op rood. Het Garantiefonds moest afgelopen jaar 14 miljoen euro vergoeden aan reizigers, met name ... Lees verder/Read more...