Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Etihad Regional officieel van start


Zakenreis 17 Jan.14

Etihad Regional is begonnen met vliegen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij is een samenwerking tussen Etihad Airways en het Zwitserse Darwin Airline.

Etihad Airways zal, onder voorbehoud van goedkeuring van de betrokken autoriteiten, een belang van 33,3 procent verwerven in Darwin Airline, als onderdeel van haar eigen alliantiestrategie. Darwin Airline wordt de zeven airline waarvan Etihad aandelen bezit en de vierde partner van Etihad Airways in Europa, naast AirFrance-KLM, airberlin en Aer Lingus. Als de goedkeuring er komt, plaatst Etihad Airways haar code onder andere op een vlucht tussen Amsterdam en Cambridge.

“Etihad Regional biedt ons de unieke mogelijkheid om de regionale Europese netwerken te versterken en de steden te verbinden met het snel uitbreidende wereldwijde netwerk van Etihad Airways,” aldus James Hogan, algemeen directeur van Etihad Airways bij de lancering van Etihad Regional.

Etihad bezit 29 procent van de aandelen in airberlin, 40 procent in Air Seychelles, 19,9 procent in Virgin Australia en 3 procent in Aer Lingus. Inmiddels is er groen licht voor de acquisitie van 24 procent van Jet Airways en vanaf deze maand bezit Etihad 49 procent van Air Serbia.

bron/source: www.zakenreis.nl