Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Opnieuw uitleg over luchthaven Lelystad


DeStentor.nl 17 Jan.14

LELYSTAD/DRONTEN - Er komt volgende week donderdag in het Agoratheater opnieuw een informatiebijeenkomst over de toekomst van Airport Lelystad.

De belangstelling voor de eerste informatie-avond was woensdag overweldigend. Dat betekende een bomvolle zaal in het Agoratheater, een overvolle gang, mensen op de trap en dan nog een rij wachtenden in de hal van het Lelystadse theater.

Dat voor de ontwikkeling van de luchthaven Lelystad een enorme belangstelling is, werd overduidelijk. Hans Alders gaf woensdag in Lelystad uitleg over de plannen.

Hij is voorzitter van een overleggroep die zich bezig houdt met de uitbreiding van Airport Lelystad. De uitleg van Hans Alders moest woensdagavond op de valreep in meerdere sessies worden opgedeeld.

Twee konden er nog plaatsvinden en volgende week volgt er opnieuw een avond waarop uitleg wordt gegeven over onder meer de vliegroutes. Die routes worden met argusogen gevolgd door de inwoners van Biddinghuizen.

Het kabinet heeft onlangs de richtlijnen voor de MER (Milieu Effect Rapportage) vastgesteld. Zodra de MER klaar is kan het kabinet een definitief luchthavenbesluit nemen.

Alders verwacht dat besluit nog voor het eind van 2014. Hij denkt dat de luchthaven eind 2016 of in 2017 van start kan.

bron/source: www.destentor.nl