Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Etihad werkt ook samen met SkyTeam-lid Air Europa


Luchtvaartnieuws.nl 22 Jan.14

MADRID - Etihad Airways heeft opnieuw een samenwerkingsverband getekend met een lid van luchtvaartalliantie SkyTeam. Na onder meer KLM, Air France, Alitalia, Korean Air en bijna-lid Garuda is het nu het Spaanse Air Europa waarmee de Arabische luchtvaartmaatschappij in zee gaat. Air Europa start later dit jaar een rechtstreekse lijndienst van Madrid naar Abu Dhabi.

Etihad Airways zal haar EY-vluchtcode plaatsen op de vluchten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij. Er zal bovendien sprake zijn van codesharing op Air Europa-vluchten naar Amsterdam, Brussel en Milaan, en binnen Spanje ook Barcelona en Palma de Mallorca. Anderzijds zal Air Europa haar UX-vluchtcode plaatsen op Etihad-vluchten van Amsterdam, Brussel en Milaan naar Abu Dhabi.

Beide maatschappijen hebben plannen om de codeshare-samenwerking in de zomer uit te breiden naar routes van Madrid naar Zuid-Amerika en van Abu Dhabi naar andere bestemmingen in de Golfregio, Afrika, AziŽ en AustraliŽ.

Etihad Airways en Air Europa wachten nog op toestemming voor de samenwerking. Binnen enkele weken verwacht Air Europa een startdatum van de nieuwe lijndienst van Barajas naar Abu Dhabi bekend te kunnen maken. Op de route zal drie keer per week een Airbus A330 worden ingezet.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl