Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Winst Schiphol Group groeit met 14,5 procent


Luchtvaartnieuws.nl 14 Feb.14

SCHIPHOL - Lagere belastingen en een hogere waardering van het vastgoed hebben Schiphol Group het afgelopen jaar aan 14,5 procent meer winst geholpen dan in 2012. Het luchthavenbedrijf hield onder de streep 227 miljoen euro over, tegen 199 miljoen euro een jaar eerder, zo maakte het vrijdag bekend. De omzet steeg met 2,2 procent tot 1,38 miljard euro.

De havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen, en die de belangrijkste bron van inkomsten vormen voor het luchthavenbedrijf, stegen met 3,6 procent tot 816 miljoen euro.

Dat kwam vooral doordat het aantal passagiers op Schiphol met drie procent toenam tot 52,6 miljoen. Daarnaast speelde het hogere aantal vliegbewegingen (plus 0,5 procent) en de tariefverhoging van eveneens 0,5 procent per 1 april een rol.

De aandeelhouders van Schiphol mogen over 2013 een dividend verdelen van 135 miljoen euro, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. De Nederlandse staat heeft een belang van bijna zeventig procent. De overige eigenaars zijn de gemeenten Amsterdam (ruim twintig procent) en Rotterdam (ruim twee procent) en het Franse luchthavenbedrijf Aéroports de Paris (acht procent).

Schiphol gaat voor dit jaar uit van een verdere toename van het aantal passagiers met 2 à 3 procent. De nettowinst komt naar verwachting uit rond hetzelfde niveau als vorig jaar.

(c) Reismedia / ANP

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl