Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Dubai hard op weg grootste hub ter wereld te worden


Zakenreisnieuws.nl 30 Jan.14

DUBAI - Dubai International Airport is in 2013 met 15,2 procent gegroeid naar 66,4 miljoen passagiers. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers. De luchthaven in de Verenigde Arabische Emiraten is Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt in grootte voorbijgestreefd. Dubai groeit al jaren met dubbele cijfers en kan mogelijk dit jaar de grootste luchthaven voor internationaal verkeer worden, een positie die nu nog wordt ingenomen door Londen Heathrow.

Heathrow groeide vorig jaar met 3,4 procent naar 72,3 miljoen passagiers. Als beide luchthavens in 2014 dezelfde groeicijfers zullen vertonen komt Dubai dit jaar op de eerste plaats van hubs. Dubai International is de thuisbasis van Emirates Airlines, één van de snelst groeiende airlines ter wereld en nu al de grootste in termen van internationaal verkeer.

Atlanta
Enkele Amerikaans luchthavens (Atlanta, Chicago O’Hare, Los Angeles) zijn in het totale passagiersaantal nog groter dan Dubai, dankzij het grote aandeel van binnenlands vliegverkeer. Dit geldt ook voor Beijing en Tokio (Haneda).

Ook de tweede luchthaven van de Arabische Emiraten, Abu Dhabi International Airport, groeide weer flink het afgelopen jaar met 12,4 procent meer passagiers, waarmee de airport bij de hoofdstad Abu Dhabi uitkwam op 16,5 miljoen passagiers. Deze luchthaven is de thuisbasis van Etihad Airways, een codesharepartner van KLM.

Van onze redactiebron/source: www.zakenreisnieuws.nl