Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Schiphol wil Ryanair niet hebben


Luchtvaartnieuws.nl 6 Apr.14

EINDHOVEN - Waar de relatie tussen Eindhoven Airport en Ryanair steeds inniger wordt, wil de luchthaven Schiphol niets van de komst van de prijsvechter weten. In januari meldde topman Michael O'Leary dat hij vanaf Schiphol wil gaan vliegen, maar hooggeplaatste bronnen van Schiphol laten desgevraagd aan Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl weten de maatschappij niet te willen accommoderen. Schiphol ziet Ryanair liever uitwijken naar de gewenste luchthaven van Lelystad.

Ryanair zou vanaf 2015 Schiphol op willen nemen in de timetable, zoals dit jaar al gebeurd is met de 'hubluchthavens' Rome Fiumicino en Brussel Zaventem.

Ryanair maakte tot op heden vooral gebruik van regionale luchthavens, maar voegt steeds meer hubluchthavens aan haar netwerk toe. O'Leary meldde in januari: "Naast regionale vliegvelden willen we grotere knooppunten aandoen, zodat we een betere mix krijgen van toeristen, familiebezoekers en zakenreizigers. Voor iedere doelgroep gaan we speciale producten ontwikkelen."

Eindhoven
Wat betreft Nederland ligt de focus van Ryanair nog steeds nadrukkelijk op Eindhoven. Dit zomerseizoen voegt Ryanair vijf nieuwe bestemmingen aan het aanbod toe: Knock, Catania, Treviso, Corfu en Murcia, met in totaal tien vertrekkende vluchten per week. Woensdag maakte de maatschappij bekend vanaf eind dit jaar verder uit te breiden in Eindhoven als het met de luchthaven daarover tot een akkoord komt.

In Eindhoven startte Ryanair twaalf jaar geleden kleinschalig. Dit was toen de eerste Nederlandse luchthaven in het routenetwerk van de Ierse budgetcarrier. Inmiddels is het aantal bestemmingen gegroeid tot 32 in heel Europa en ook Noord-Afrika. Een jaar geleden stationeerde de low cost carrier voor het eerst een toestel op de luchthaven.

Van onze redactie


bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl