Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

'Wedergeboorte van VLM als merk aanstaande'


Luchtvaartnieuws.nl 7 Apr.14

ANTWERPEN - VLM keert terug als merknaam nu moedermaatschappij CityJet in handen is gekomen van het Duitse Intro Aviation. Dit meldt het Belgische Travel Magazine maandag. Volgens het blad komt er binnenkort een nieuw businessplan waarin de twee handelsmerken, CityJet en VLM Airlines, opnieuw worden opgeplitst. De Internationale Luchthaven Antwerpen (Deurne) wordt mogelijk als basis voor het nieuwe VLM gebruikt.

Travel Magazine zegt dat een kapitaalverhoging van de vennootschap VLM Airlines met 2,8 miljoen euro tot 8.450.000 euro het duidelijkste signaal is. "Het staat nu vast. Over enkele maanden beleeft VLM Airlines zijn wedergeboorte." Een andere aanwijzing dat VLM terugkeert als merk is de toetreding tot de European Regions Airline Association (ERA), in februari.

Londen City
De overname van het verlieslijdende CityJet door Intro Aviation wordt voor het einde van deze maand volledig afgerond. CityJet heeft haar belangrijkste basis op London City Airport, een luchthaven met veel zakelijk verkeer. Volgens Travel Magazine overweegt Intro Aviation met VLM vanaf Antwerpen naar nieuwe bestemmingen te vliegen, zoals Zürich, Genève, Birmingham en München.

Intro Aviation is gespecialiseerd in het herstructureren van luchtvaartmaatschappijen om het daarna, vaak in afgeslankte vorm, door te verkopen. Het bedrijf kocht in 2003 Deutsche BA van British Airways voor één euro en verkocht het later door aan airberlin. In 2006 kreeg Intro Aviation een controlerend aandeel in het Duitse LTU en verkocht het belang in 2007 weer door, eveneens aan airberlin.

Vlaams
VLM (Vlaamse Luchtvaart Maatschappij), opgericht in 1992, verdween in 2008 als merknaam, na de overname door CityJet, een dochtermaatschappij van Air France-KLM. Ook op de oorspronkelijke Fokker 50's van VLM, die nu nog steeds vliegen onder de Belgische vlieglicentie van VLM Airlines, staat sindsdien CityJet.

Air France-KLM had CityJet sinds september 2012 in de etalage staan. CityJet heeft een vloot van 38 regionale vliegtuigen, voornamelijk Avro RJ85's en Fokker 50's. De airline voert er ruim 480 vluchten per week mee uit in Europa.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl