Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

'Positieve actie' voorstanders Twente Airport


Luchtvaartnieuws.nl 9 Apr.14

ENSCHEDE - Voorstanders van de aanleg van een nieuwe luchthaven in Twente zijn woensdag begonnen met een actie. De Vrienden van Enschede Airport Twente (VVEAT) en de Facebookpagina 'Doorstart vliegveld Twente' hebben een online petitie op touw gezet. De organisaties willen "positieve zienswijzen" verzamelen. Woensdag vergaderen ook de Provinciale Staten van Overijssel over het vliegveld.

VVEAT zet zich in voor de bevordering van het gebruik van luchthaven Twente voor de burgerluchtvaart en werd door Twentse ondernemers opgericht in 1987. De Facebookpagina 'Doorstart vliegveld Twente' is actief sinds 2012 en heeft ruim 24.000 sympathisanten.

Natuurmonumenten
De twee organisaties reageren met hun initiatief op recente acties van onder andere Natuurmonumenten, die tegen de aanleg van een nieuwe luchthaven is op de plaats van de oude vliegbasis. Onlangs ontdekten tegenstanders dat volgens de regels in het besluit monumentale bomen gekapt gaan worden.

Daarop begon Natuurmonumenten, beheerder van delen van de Overijsselse natuur, een actie om het besluit van tafel te krijgen. Volgens de natuurorganisatie moeten de gevolgen voor honderden hectare bos in de regio eerst "glashelder'' zijn.

Mansveld
De voorstanders zijn in reactie hier weer op, met hun actie begonnen. Het Luchthavenbesluit voor Twente Airport ligt nog anderhalve week ter inzage. Als het besluit is genomen, zou Twente Airport in 2016 een feit kunnen zijn. De actie van de voortstanders loopt tot 15 april, waarna de "positieve reacties" worden aangeboden aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur.

Van onze redactie

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl