Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Transavia gaat met expansie in Europa prijsvechters achterna - In Nederland speelt ontwikkeling luchthaven Lelystad een belangrijke rol in de ambitie.


Het Financieele Dagblad by Yteke de Jong 14 Apr.14

Luchtvaartmaatschappij Transavia wil verder uitbreiden binnen Europa. Dat zegt directeur Mattijs ten Brink. Al langer zijn er plannen om Transavia, de vrijetijdsdochter van Air France-KLM, uit te bouwen tot tegenspeler van prijsvechters zoals Ryanair, Vueling of EasyJet, die oppermachtig zijn binnen de Europese markt. ‘Het is nog niet te laat om de achtervolging op onze concurrenten in te zetten’, zegt Ten Brink over de levensvatbaarheid van het plan. ‘Er is behoefte in de markt. We zien vooral kansen in Zuid- of Oost-Europa, waar nog veel groeipotentie is.’ De afgelopen tien jaar worstelden de fullservicemaatschappijen met de opkomst van prijsvechters, die hun het gras voor de voeten hebben weggemaaid binnen de Europese markt. Air France-KLM lijdt nog steeds verlies binnen het Europese domein.
Lelystad: In Nederland speelt de ontwikkeling van de luchthaven bij Lelystad een belangrijke rol in de ambitie. Vorige week werd bekend dat Schiphol Lelystad verder wil ontwikkelen. Niet ... Lees verder/Read more...