Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Lelystad belangrijke rol voor toekomst Transavia'


Economie Nieuws.nl 14 Apr.14

Transavia wil de komende jaren de strijd aanbinden met Europese prijsvechters als Ryanair en Easyjet. Vliegveld Lelystad heeft een belangrijke rol in de toekomstplannen van de Air France-KLM-dochter.
Dat zegt directeur van Transavia Nederland Mattijs ten Brink maandag in Het Financieele Dagblad. Transavia eindigde vorig jaar twintig miljoen euro in het rood en zoekt nu naar mogelijkheden om de kosten te drukken.

Lage tarieven
Uitwijken naar Lelystad kan volgens Ten Brink tot forse besparingen leiden. "De tarieven zijn aantrekkelijk op Lelystad, we zouden wel gek zijn als we daar geen gebruik van zullen maken. We gaan de komende tijd in gesprek hoe we dat vorm zullen geven", aldus Ten Brink.

De luchtvaartmaatschappij ziet vooral potentie in Zuid- en Oost-Europa, waar volgens Ten Brink ruimte op de vliegmarkt is voor Transavia. "Het is nog niet te laat om de achtervolging op onze concurrenten in te zetten", laat hij optekenen in de krant.

De helft
Lelystad wordt goedkoper dan Schiphol doordat de afhandeling van passagiers minder kost. Op Schiphol moet 29 euro per reiziger worden betaald, op Lelystad wordt dat de helft minder.


bron/source: www.nieuws.nl/economie/20140414/Lelystad-belangrijke-rol-voor-toekomst-Transavia