Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Verkeersvliegers luiden noodklok over nationaal luchtvaartbeleid


Luchtvaartnieuws.nl by Arnold Burlage 4 Jun.14

BADHOEVEDORP - President Steven Verhagen van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) waarschuwt dat Schiphol bezig is een vastlopende winstmachine te worden. Volgens hem staat niet het belang van de luchtvaartsector en de nationale economie voorop, maar een rendementseis van 6,7 procent van het ministerie van Financiën.

"Overheid, bedrijfsleven en samenleving realiseren zich te weinig de enorme economische betekenis van Schiphol voor Nederland. Het is vijf voor twaalf. En als ze zich dat wel realiseren, dan wordt er te weinig gedaan om dat kracht bij te zetten. Of het nu de oneerlijke concurrentie vanuit onder andere de Golfstaten betreft, het regel ontduikende Norwegian of de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport”, aldus de VNV-voorzitter in een uitgebreid interview.

Verhagen dringt aan op een krachtenbundeling in de Nederlandse luchtvaartsector. "Schiphol en de overheid moeten samen met KLM, de per definitie aan Schiphol loyale luchtvaartmaatschappij, gaan inzien dat ze moeten samenwerken en elkaar moeten versterken in het groeiende en meer en meer bedreigende krachtengeweld van de internationale luchtvaart”.


bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl