Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Dreamliner van Arke gearriveerd


Zakenreis.nl by Herman Stil 5 Jun.14

ARKE-DREAMLINER

Begeleid door straaljagers en ontvangen door vliegtuigspotters en de luchthavenbrandweer is donderdagmiddag de eerste Nederlandse Dreamliner op Schiphol gearriveerd. Het vliegtuig arriveerde rechtstreeks uit de Boeingfabrieken bij Seattle, waar het de afgelopen twee maanden in elkaar is gezet.

De Dreamliner is stiller, ruimer, zuiniger en comfortabeler dan welk ander toestel in de leisureluchtvaart. Arke heeft het toch al comfortabele toestel voorzien van de ruimste ‘businessclass’ in de vakantiewereld, de Star Class. Voorin het toestel zitten achttien stoelen met voetsteunen en een recline van 45 graden, met een beenruimte van 1,14 meter.

De vakantievlieger heeft speciaal voor deze klasse gkozen, omdat de Dreamliners vooral ingezet zullen worden naar de Antillen, en daarbij rekent op veel zakelijk verkeer, familiebezoekers en Nederlanders met een tweede huis op de eilanden. Arke zal daarom ook, meer dan voorheen, seat-only tickets gaan verkopen.

Als de indeling een succes blijkt, dan overweegt moederbedrijf TUI deze indeling ook toe te passen in Belgie en het Verenigd Koninkrijk, waar de vakantiegigant al langer met Dreamliners vliegt. Maar Steven van Nieuwenhuijzen, directeur TUI Nederland, sluit ook niet uit dat op termijn voor de gangbare indeling wordt gekozen, met minder beenruimte en minder Star Class stoelen.

Het toestel heeft daarnaast ook meer economy-plus stoelen, met een zitplaatsafstand van 34 inch.

Arke voert met de komst van het nieuwe toestel het aantal vluchten naar Aruba, Bonaire en Curacao direct op naar zeven per week. Vijf daarvan zullen dit zomerseizoen met de Dreamliner worden uitgevoerd. Ook de tweede Dreamliner van de vakantievlieger, die in december wordt verwacht, wordt hoogstwaarschijnlijk eerste vooral naar de Antillen ingezet.bron/source: www.zakenreis.nl