Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Riemens herkozen als topman CANSO


Zakenreisnieuws.nl by Arnold Burlage 1 Jul.14

DUBLIN - Paul Riemens, bestuursvoorzitter van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), is maandagmiddag in Dublin herkozen als voorzitter van CANSO (Civil Air Navigation Services Organisation), de wereldwijde koepelorganisatie van luchtverkeersleidingsdiensten.

Het voorzitterschap van CANSO geldt als één van de meest invloedrijke topfuncties in de wereld van Air Traffic Management (ATM). Riemens bekleedt die functie sinds 2011.

CANSO behartigt de mondiale belangen van de luchtverkeersleidingsorganisaties. De bij de organisatie aangesloten organisaties handelen wereldwijd maandelijks 85 procent van de vluchten in het burgerluchtruim af.

Tijdens zijn eerste termijn heeft Riemens geïnvesteerd in het opbouwen van duurzame relaties met organisaties als ICAO, IATA en ACI. De aankomende tijd wil hij onder meer de automatisering binnen luchtverkeersleiding stimuleren. "Modernisering is noodzakelijk om ook in de toekomst een veilig, efficiënt en kosteneffectief product te leveren bij een groeiend aanbod van het vliegverkeer."

Riemens is bij met zijn herverkiezing. “Het is een voorrecht om herkozen te worden voor de hoogst haalbare positie in de ATM wereld. Het is bijzonder dat Nederland als relatief kleine speler in de internationale luchtvaart een bestuurder op zo’n invloedrijke plek heeft."

bron/source: www.zakenreisnieuws.nl