Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Amerikaanse maatschappijen bereiden zich voor op sluiting luchtruim


Luchtvaartnieuws.nl 9 Aug.14

DRIEBERGEN - Delta Air Lines is, volgens woordvoerder Morgan Durrant, klaar om vluchtroutes te verleggen als Rusland besluit om het luchtruim boven SiberiŽ te sluiten. Het gaat hierbij om de routes van de maatschappij tussen de Verenigde Staten en AziŽ. Ook andere maatschappij in de VS zijn bezig om alternatieven voor te bereiden.

Het sluiten van het luchtruim kan een maatregel van president Poetin zijn als antwoord op de sancties die de Westerse wereld aan zijn land oplegde.

"Delta is er klaar voor om snel met alternatieve routes te komen rond het gesloten luchtruim", meldt Delta's woordvoerder aan Bloomberg. Als het afsluiten van het luchtruim boven SiberiŽ een feit is, dan moeten twaalf routes van Delta worden verlegd. Alles bij elkaar moeten er wekelijks honderden routes worden verlegd.

Overvliegkosten
Delta CEO Richard Anderson meldde in een interview met CNBC deze week, dat omvliegen meer brandstof kost, maar dat er wordt bespaard op de hoge overvliegtarieven die de Russen in rekening brengen om over SiberiŽ te vliegen.

United Airlines maakt zich zorgen dat de sluiting van het luchtruim effect heeft op geplande routes, meldt woordvoerster Christen David aan Bloomberg. "We kijken op dit moment naar alternatieven voor iedere route die kan worden verstoordĒ, meldt ze.

UPS en FedEx
Ook koeriersdienst United Parcel Service (UPS) kijkt naar alternatieve routes volgens een woordvoerder. Collega FedEx houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten, maar gaat er voorlopig vanuit over SiberiŽ te kunnen blijven vliegen.

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl