Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Ebola-controle op Schiphol


Luchtvaartnieuws.nl 8 Aug.14

SCHIPHOL - Reizigers die vanuit Nigeria naar Nederland vliegen, worden voor vertrek gecontroleerd op ebola-besmetting. De lichaamstemperatuur wordt gemeten en ze krijgen een aantal vragen voorgelegd over hun tijd in het Afrikaanse land. Dat heeft een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag laten weten.

Wie vanaf Schiphol naar Nigeria vliegt, krijgt op de luchthaven via flyers informatie over de dodelijke ziekte.

Eerder vrijdag werd bekend dat de luchthaven in het Duitse Frankfurt alle passagiers op vluchten uit Nigeria controleert op ebola-besmetting. Lufthansa vliegt dagelijks op de steden Lagos en Abuja.

KLM: Dagelijks contact over ebola
Op dit moment heerst de besmettelijke ziekte ebola in Guinee, Liberia en Sierra Leone. Bestemmingen waar KLM niet op vliegt. De maatschappij vliegt wel op Nigeria.

KLM houdt dan ook de ontwikkeling van deze epidemie continu in de gaten. Er is dagelijks contact met gezondheidsinstanties zoals het RIVM en de GGD. Daarnaast volgt men de informatie en adviezen van belangrijke bronnen als de World Health Organisation en het Center for Disease Control (het Amerikaanse RIVM), meldt de maatschappij in het personeelsblad De Wolkenridder.

(c) Reismedia / ANP


bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl