Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Jetairfly en Arke komende winter gezamenlijk naar Florida


Luchtvaartnieuws 12 Aug.13

RIJSWIJK - Arke vliegt komend winterseizoen samen met de Belgische zustermaatschappij Jetairfly naar Florida. Jetairfly zal twee keer per week vanaf Amsterdam en Brussel koers zetten naar de Amerikaanse staat, waarbij zowel Miami als Orlando wordt aangevlogen. Arke koopt daarbij stoelen in op de Jetairfly-vluchten.

Dat bevestigt een woordvoerster van TUI aan Luchtvaartnieuws.nl. Vanaf 3 november vliegt de Belgische maatschappij 's maandags met een Boeing 767-300ER op de route Amsterdam-Brussel-Miami-Brussel-Amsterdam. Op vrijdag wordt in een zogeheten W-patroon gevlogen op de route Amsterdam-Orlando-Miami-Brussel-Miami-Orlando-Amsterdam.

Het voornemen om de vluchten naar Florida gezamenlijk uit te voeren kondigde Arkefly-directeur Hans van de Velde in juni al aan in het blad Luchtvaartnieuws. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt nu nog tweemaal per week met eigen toestellen de driehoek Amsterdam-Orlando-Miami.

Zanzibar
Met het samenvoegen van de Nederlandse en Belgische takken van TUI zullen steeds meer vluchten gezamenlijk en in combinatie worden uitgevoerd. Het gaat met name om bestemmingen waarvoor Arkefly of Jetairfly alleen niet voldoende stoelen kunnen verkopen. Florida is daarbij geen primeur: sinds 1 juli vliegt Jetairfly al in samenwerking met Arke vanaf Schiphol via Brussel naar de Afrikaanse bestemmingen Mombasa en Zanzibar.

Volgens de TUI-woordvoerster is van een dergelijke samenwerking overigens geen sprake op de nieuwe Jetairfly-route van Eindhoven naar Nador, die komend winterseizoen van start gaat. De opening van die route werd dinsdag aangekondigd.

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl