Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Eurlings: We worden alleen maar blauwer


Zakenreis by Gerrie Brand 4 Oct.14

KLM is verantwoordelijk voor de eigen winst- en verliesrekening en wordt niet meegesleurd in de financiële gevolgen van de staking bij Air France. Dit heeft president-directeur Camiel Eurlings gezegd bij de viering van 95 jaar KLM voor (oud-)medewerkers. Eurlings benadrukt ook dat KLM Nederlands blijft. “We worden alleen maar blauwer.”

Dat vanuit Parijs de staking van twee weken door piloten als ‘Franse kwestie’ werd beschouwd, duidt er volgens de KLM-topman niet op, dat Nederland als minderwaardig wordt gezien. “Wat wordt bedoeld, is dat de piloten van Air France er met het management uit moeten komen. Het is een Franse onderhandelingstafel waaraan deze kwestie moet worden opgelost.”

Het belangrijkst is, dat de plannen voor uitbreiding van Transavia France worden afgetimmerd, aldus Eurlings. “Nu Transavia Europe vooralsnog niet doorgaat, is het des te belangrijker dat de Franse tak van Transavia zich verder ontwikkelt.”
Wanneer de vakbonden en de directie van Air France eruit zullen komen, durft hij niet te zeggen.

Over de kritiek op de ‘onzichtbaarheid’ van de KLM-topman tijdens de pilotencrisis, maakt Eurlings zich niet druk. “Ik ben het boegbeeld en dan kun je dergelijke kritiek verwachten. Vanmorgen stond in De Telegraaf een stuk met deze strekking. Ik heb 137 mailtjes van KLM’ers gekregen als steunbetuiging, daarna ben ik gestopt met tellen.”

bron/source: www.zakenreis.nl