Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

easyJet opent nieuwe basis op Schiphol en presenteert 6 nieuwe bestemmingen vanaf Amsterdam


easyJet Persbericht 17 Jul. en 14 Oct.14

easyJet opent nieuwe basis op Schiphol

· easyJet opent in het voorjaar van 2015 een basis op Schiphol
· Meer keuze en lagere prijzen voor Nederlandse (zaken-) reizigers
· Drie vliegtuigen gestationeerd op Schiphol: levert honderden banen op en stimuleert toerisme
· Hamburg is de nieuwste bestemming; meer volgt in het najaar

Schiphol, 17 juli 2014 – easyJet, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland, opent in het voorjaar van 2015 een basis op Amsterdam Airport Schiphol. Dat heeft easyJet CEO Carolyn McCall vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie, in aanwezigheid van Schiphol CEO Jos Nijhuis. Amsterdam wordt hiermee de 26e basis in het netwerk van easyJet. Deze investering biedt Nederlandse passagiers meer keuze en lagere prijzen. Daarnaast worden honderden banen gecreëerd, neemt het aantal passagiers toe en is het een stimulans voor lokaal toerisme en de economie.

Al sinds 1996 biedt easyJet Nederlandse passagiers gemakkelijk en betaalbaar vliegen vanaf Schiphol. Deze aankondiging markeert de opening van easyJet’s eerste basis in Nederland en verstevigt de lange termijn strategische positie van easyJet op Schiphol, waar het 9% marktaandeel heeft. Amsterdam is nu al één van de meest succesvolle bestemmingen in het easyJet-netwerk met jaarlijks 3,5 miljoen passagiers die reizen van en naar 21 bestemmingen.

Drie Airbus A320 vliegtuigen worden gestationeerd op Schiphol. Dit maakt het voor easyJet mogelijk om meer vluchten aan te bieden in de vroege ochtend. Naar deze vluchten bestaat een grote vraag vanuit zakenreizigers. Ook wordt het aantal bestemmingen vanaf Amsterdam uitgebreid en wordt het aanbod voor vakantiereizigers verstevigd. Met deze extra capaciteit verwacht easyJet volgend jaar 600.000 reizigers extra te vervoeren. Dit is een stijging van 16%, waardoor een nieuwe generatie easyJet-reizigers toegang krijgt tot het beste netwerk voor bestemmingsverkeer van Europa.

Al in november 2014 voegt easyJet Hamburg toe als nieuwe bestemming vanuit Amsterdam. Meer nieuwe bestemmingen worden dit najaar aangekondigd.

Honderden nieuwe medewerkers worden geworven voor de easyJet-basis. Voor piloten en cabinepersoneel komen er nu 120 banen. Al deze nieuwe medewerkers ontvangen Nederlandse contracten waarop de Nederlandse wet- en regelgeving van toepassing is. Deze banen komen bovenop de reeds bestaande indirecte werkgelegenheid van 3.500 banen die het gevolg zijn van de huidige activiteiten van easyJet in Nederland. Verdere banengroei is waarschijnlijk vanwege de plannen van easyJet om in de komende jaren meer vliegtuigen te stationeren op Schiphol. De werving voor nieuw personeel begint morgen via de website careers.easyjet.com en middels een advertentiecampagne.

Carolyn McCall, easyJet-CEO: “Deze basis is de volgende stap in onze lange termijn bijdrage aan de Nederlandse luchtvaart, die in 1996 is gestart. De aankondiging van vandaag markeert het begin van een ambitieus programma op Schiphol. We hebben hier een sterke ‘nummer twee positie’ verworven, dat we nu moeten consolideren en uitbouwen.

easyJet is ideaal gepositioneerd om de groei van Schiphol te ondersteunen in de segmenten waar de mainport dat nodig heeft. Wij willen meer passagiers van en naar Nederland vervoeren waarmee wij het voor Nederland zo belangrijke toerisme ondersteunen en het vliegen voor zakenreizigers nog gemakkelijker en goedkoper maken.

Op dit moment vliegen circa één miljoen easyJet passagiers (circa een derde van alle passagiers) voor zaken van en naar Amsterdam. Door onze uitbreidingsplannen zal dit aantal verder groeien. Iedere extra passagier die wij naar Amsterdam vervoeren zorgt voor extra inkomsten voor Amsterdam en de omliggende regio en draagt bij aan het economische succes van Nederland.”

Jos Nijhuis, CEO van Schiphol zegt in een reactie: “easyJet is een trouwe klant die sinds 1996 op Schiphol vliegt. Met de keuze voor een base, bevestigt easyJet deze duurzame relatie die Europese bestemmingen toevoegt aan Schiphol.”

Bestemming Hamburg
Met 6 wekelijkse vluchten wordt dit grote Duitse zakencentrum nog beter toegankelijk en betaalbaar voor zakenreizigers en toeristen. Vluchten worden vanaf 17 juli 2014 verkocht vanaf 42,32 Euro, gebaseerd op een enkele reis voor twee personen.

easyJet in Nederland in vogelvlucht
· 9% marktaandeel (nummer 2 positie) op Schiphol
· Vervoert 30% zakenreizigers
· Vliegt naar 21 bestemmingen met 247 vluchten per week
· In 2014 zijn Hamburg en Bordeaux als bestemmingen toegevoegd
· Populairste bestemmingen: Londen (1,5 miljoen stoelen ), Milaan, Berlijn en Genève
· Amsterdam wordt basis nummer 26 vanaf voorjaar 2015
· Er komen 3 vliegtuigen en 120 crewleden in het eerste jaar. Indirecte werkgelegenheid komt neer op 3.500 banen


Over easyJet
easyJet heeft het nummer één reisnetwerk van Europa met de meeste vliegroutes in de top 100 en is aanwezig op de 50 grootste luchthavens van Europa. Meer dan 60 miljoen mensen vliegen jaarlijks met easyJet, waarvan 11 miljoen zakenreizigers. easyJet vliegt op ruim 600 routes tussen 130 luchthavens in 33 landen. Meer dan 300 miljoen Europeanen wonen binnen één uur rijden van een easyJet-luchthaven. Geen andere luchtvaartmaatschappij heeft deze dekking. easyJet neemt duurzaamheid zeer serieus. De luchtvaartmaatschappij investeert in de nieuwste technologie, opereert efficiënt en vult de meeste stoelen. Dit bij elkaar opgeteld betekent dat easyJet-passagiers zorgen voor 22% minder CO2-uitstoot dan passagiers bij een traditionele maatschappij die met hetzelfde toestel op dezelfde route vliegen.

14 Oct. 2014
easyJet presenteert 6 nieuwe bestemmingen vanaf Amsterdam

· easyJet verbindt Schiphol met 6 nieuwe bestemmingen en verbetert 7 van haar bestaande Schiphol-routes, waarmee het aanbod voor zowel zakelijke- als vakantiereizigers nog aantrekkelijker wordt
· De aankondiging van de nieuwe routes is de volgende stap naar de opening van een easyJet-basis op Schiphol in het voorjaar van 2015
· 600.000 extra passagiers kunnen vanaf vandaag vroeg-boeken voor reizen in de zomer van 2015 en zo gebruik maken van de laagste tarieven

easyJet, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland, heeft vandaag het vliegschema vanaf Schiphol voor zomer 2015 gepresenteerd. De maatschappij heeft 6 nieuwe routes en 7 schema-verbeteringen aangekondigd. De nieuwe routes zijn een aanvulling op het huidige easyJet aanbod, waardoor in totaal 25 bestemmingen vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar worden tegen een betaalbaar tarief.

Nieuwe vakantiebestemmingen
Onze Nederlandse passagiers worden in hun behoefte voorzien door voor het eerst directe verbindingen vanaf Schiphol te realiseren met vakantiebestemmingen zoals Dubrovnik en Split in Kroatië (Split: verbeterd schema). Ook geeft easyJet met haar nieuwe vliegschema een betaalbaar alternatief voor populaire bestemmingen in Frankrijk en Italië, in vergelijking met het bestaande aanbod op deze routes.

Sterker aanbod voor zakenreizigers
Vier nieuwe, overwegend zakelijke, bestemmingen zorgen ervoor dat Nederlandse bedrijven tegen lagere tarieven toegang krijgen tot Europese markten. Daarnaast genieten zakenreizigers ook het voordeel van een uitgebreid vliegschema naar de veel gevlogen bestemmingen Basel, Berlijn, Bordeaux, Bristol en London. De basis op Schiphol maakt ook een vroege vlucht naar Genève mogelijk, naast de bestaande voege vlucht naar Londen Gatwick. Een zakenreis naar deze twee bestemmingen kan daardoor in één dag. EasyJet vervoert jaarlijks meer dan 1 miljoen zakenreizigers van en naar Amsterdam.

Opening basis voorjaar 2015
Luchthaven Schiphol Amsterdam wordt de thuishaven voor drie easyJet Airbus A320 toestellen. Dit verhoogt de capaciteit op routes die nu bediend worden door de A319. De eerste twee toestellen landen eind maart op Schiphol. Een derde toestel landt in mei.

William Vet, commercieel manager easyJet Nederland: “easyJet brengt een gebalanceerd en een volwaardig aanbod naar Nederland. Dit aanbod groeit in lijn met de behoeften van onze passagiers. Het stationeren van drie toestellen in Nederland zorgt voor meer keuze en lagere tarieven voor de Nederlandse reiziger. Daarnaast is het een impuls voor de lokale economie en toerisme doordat het honderden banen creëert en het aantal bezoekende passagiers verhoogt.”
Vliegschema zomer 2015
Volgend jaar neemt het totaal aantal easyJet-reizigers van en naar Amsterdam toe met 600.000. De capaciteit groeit naar 4,7 miljoen stoelen per jaar.

De nieuwe routes zijn:

Bestemming
Frequentie
1
Dubrovnik
2 keer per week
2
Nice
7 keer per week
3
Olbia (Sardinië)
2 keer per week
4
Toulouse
3 keer per week
5
Venetië
7 keer per week
6
Hamburg[1]
6 keer per week

De verbeteringen op het huidige vliegschema zijn:

Bestemming
Frequentie (hiervoor)
7
Basel
16 keer per week (13)
8
Berlijn
18 keer per week (16)
9
Bordeaux
7 keer per week (4)
10
Bristol
11 keer per week (9)
11
Genève
Vroege vertrektijd
12
London Gatwick
49 keer per week (42)
13
Split
Gehele zomer 4 keer per week (verlengd)

Voortgezet vliegschema:

Bestemming
Frequentie
14
Londen Luton
26 keer per week
15
Milaan Malpensa
23 keer per week
16
Londen Stansted
20 keer per week
17
Londen Southend
13 keer per week
18
Liverpool
14 keer per week
19
Rome Fiumicino
12 keer per week
20
Edinburgh
9 keer per week
21
Belfast
7 keer per week
22
Praag
6 keer per week
23
Glasgow
5 keer per week
24
Lissabon
3 keer per week
25
Manchester
12 keer per week


bron/source: www.easyjet.com